Reacția ASCORO referitor la declarațiile dir. gen. CN CFR SA, Ion Gavrilă

Reacția ASCORO referitor la declarațiile dir. gen. CN CFR SA, Ion Gavrilă

Asociația Construim România este surprinsă de declarațiile directorului general al Companiei Naționale CFR SA, dl. Ion Gavrilă, prin care motivează neterminarea liniei de cale ferată între București și Aeroportul Otopeni până la debutul Campionatului European de Fotbal din 2020. Acesta invocă faptul că instituția nu ar fi găsit înțelegere la Primăria Otopeni care ar fi solicitat Plan Urbanistic Zonal pentru lucrare.

Dorim să-i reamintim domnului directorul general Ion Gavrilă că orice lucrare de construcție necesită o documentație de amenajare a teritoriului sau de urbanism (PUZ). Cu toate acestea, anul trecut a fost emisă OUG 49 prin care se specifică, la articolul IV, că unui proiect de infrastructură de transport de interes național care e cuprins în Master Planul General de Transport al României i se pot emite autorizațiile de construire „fără elaborarea și aprobarea prealabilă a unei documentații de amenajare a teritoriului sau de urbanism”.

Reamintim că, pentru finalizarea lucrării, trebuie construiți 2.3 km de cale ferată nouă, pe tronsonul Odăile – Aeroportul Henri Coandă. parte a proiectului „Gara de Nord – Henri Coandă”, cod proiect F032, din Master Planul General de Transport al României.

Solicităm pe această cale directorului general Ion Gavrilă și Companiei Naționale CN CFR SA, să își schimbe poziția și să întreprindă de urgență demersurile necesare pentru demararea proiectului, iar în caz contrar, considerăm că dl. Ion Gavrilă trebuie să facă loc unei alte persoane, cu o atitudine mai fermă și axată pe rezolvarea problemelor.

About The Author

Related posts